Spiritus Naturalis

živi u skladu s prirodom

Nalazite se:

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Petak, 02 Ožujak 2012 00:10

Radionica samogradnje solarnih kolektora

Rate this item
(0 votes)

12. i 13. svibnja 2012.

Prijave u tijeku!

Spiritus naturalis u suradnji s Molekulom i Zelenom mrežom aktivističkih grupa (ZMAG) organizira radionicu "Samogradnja solarnih kolektora" koja će se održati u subotu i nedjelju, 12. i 13. svibnja, od 10 do 16 sati u Molekuli, Delta 5 /1, Rijeka.

Na radionici će 30 polaznika naučiti kako izgraditi solarne kolektore za grijanje vode koji smanjuju troškove kućanstva, a u isto vrijeme doprinose zaštiti okoliša.

Samogradnja solarnih kolektora je jedna od tradicionalnih ZMAG-ovih radionica. Kolektore rade od 2003. godine sa izvrsnim uspjehom. Nekoliko vrtića i škola zagrijavaju toplu vodu njihovim DIY kolektorima koji po kvaliteti ne zaostaju puno za kupovnim modelima. Jeftiniji su i nauče vas zašto je u permakulturnom dizajnu neophodno koristiti energiju sunca.

Radionica započinje razgovorom o sunčevoj energiji, te kako se ona danas najčešće koristi. Objasniti će se pojmovi kao što su pasivna solarna gradnja, termosifonski efekt, fotonaponski moduli, inverteri i sl. Nakon toga uzima se alat u ruke i radi solarni kolektor.

Sudionici će moći vidjeti i napraviti prvi korak, izraditi solarni kolektor, saznati koje su prosječne uštede na energentima i razlike u cijeni komercijalnih i "uradi-sam" sustava i kolektora. Također svi sudionici će dobiti brošuru o samogradnji solarnih kolektora.

Cijena radionice: 260,00kn
Rok prijave je do 08. svibnja, ali prijave ćemo zaključiti i ranije ukoliko se prijavi maksimalan broj polaznika.

Kontakt osoba: Tanja Kalčić
Prijave putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
ili  telefona: 051 624 150  ponedjeljkom i srijedom od 09 do 11h i nedjeljom od 20 do 22h


Hvala svima koji su došli na radionicu! Na dnu stranice pogledajte galeriju slika kako je bilo.

 

Read 6822 times Last modified on Ponedjeljak, 14 Svibanj 2012 14:02

Leave a comment